Si u prek Shqipëria nga pandemia e gripit të Hong-Kongut në 1970! Në 2 muaj, 492 mijë të sëmurë. Shqiptarët refuzonin barnat, donin injeksion

Nga Kreshnik KUÇAJ/SCAN Gripi i Hong Kong-ut i njohur edhe si pandemia e vitit 1968 ishte një pandemi që shpërtheu në mbarë botën në vitin 1968 dhe 1969 dhe u shtri edhe në vitin 1970. Vlerësohet se nga ky shpërthim humbën jetën 1-4 milion persona në mbarë botën. 4 muaj pasi kishte shpërthyer gripi, mikrobiologu amerikan Maurice Hilleman dhe skuadra … Vazhdoni me leximin e Si u prek Shqipëria nga pandemia e gripit të Hong-Kongut në 1970! Në 2 muaj, 492 mijë të sëmurë. Shqiptarët refuzonin barnat, donin injeksion