Për herë të parë, publikohen dokumentet e rralla/Gripi spanjoll në Elbasan. Si merrnin leje tregtarët për të lëvizur nga qyteti në qytet! Afishe për popullatën

Nga Kreshnik KUÇAJ/SCAN Pandemia e gripit spanjoll e vitit 1918 njihet si një nga pandemitë më vdekjeprurëse në histori. Numri i viktimave llogaritet nga 20-50 milionë persona. Shumë vendeve u mungojnë statistikat dhe të dhënat lidhur me impaktin e kësaj pandemie. Sa i përket Shqipërisë, janë të rralla të dhënat lidhur me prezencën e “gripit të Spanjës apo sëmundjes spanjolle”. … Vazhdoni me leximin e Për herë të parë, publikohen dokumentet e rralla/Gripi spanjoll në Elbasan. Si merrnin leje tregtarët për të lëvizur nga qyteti në qytet! Afishe për popullatën