Si u prek Shqipëria nga “Gripi Spanjoll” në vitin 1918! Detajet e epidemisë më vdekjeprurëse në histori, si e përballuan shqiptarët

Nga Kreshnik KUÇAJ/SCAN Kur ka kaluar një shekull nga pandemia e ashtuquajtur gripi spanjoll, është e pamundur që të nxjerrësh konkluzione se cili ka qenë impakti në botë dhe në Shqipëri. Shpërthimi i kësaj pandemie erdhi një një kohë lufte, ku lajmet dhe statistikat ishin të censuruara e si rrjedhojë, impakti i saj sot nxirret në mënyrë rrethanore dhe shpesh … Vazhdoni me leximin e Si u prek Shqipëria nga “Gripi Spanjoll” në vitin 1918! Detajet e epidemisë më vdekjeprurëse në histori, si e përballuan shqiptarët