Meta kthen ligjin e rentës minerare – “Trajtim favorizues për subjekte të caktuar, preken dhe investimet e pushtetit vendor”

Presidenti Ilir Meta ka kthyer për rishqyrtim në Kuvend ndryshimet në ligjin “Për taksat kombëtare”, që parashikojnë përjashtimin nga taksa e rentës minerare për mineralet metalore që përpunohen në vend dhe eksportohen në formën e nënprodukteve, për një periudhë 3-vjeçare. Sipas Metës, ky ligj bie në kundërshtim me parimet dhe dispozitat kushtetuese që mbrojnë sigurinë juridike, lirinë ekonomike, barazinë para … Vazhdoni me leximin e Meta kthen ligjin e rentës minerare – “Trajtim favorizues për subjekte të caktuar, preken dhe investimet e pushtetit vendor”