Studimi i detajuar/ Sa para e pasuri iu morën tregtarëve dhe industrialistëve shqiptarë nga ‘Tatimi i Jashtëzakonshëm’ dhe si funksionoi ai në vitet 1945-1948!

*Nga Kreshnik KUÇAJ Në janar të vitit 1945 u miratua “Ligji i tatimit të jashtëzakonshëm për fitimet e luftës”. Përveç qëllimit politik që kishte për uljen e fuqisë financiare të klasës së pasur të asaj kohe, ligji i ri do të siguronte edhe të ardhura të rëndësishme për arkën e shtetit, në një kohë kur financat ishin të zbrazura e … Vazhdoni me leximin e Studimi i detajuar/ Sa para e pasuri iu morën tregtarëve dhe industrialistëve shqiptarë nga ‘Tatimi i Jashtëzakonshëm’ dhe si funksionoi ai në vitet 1945-1948!